18. 6. 2024   |   svátek má Milan
 

Ořechové řezy

Název Množství a jednotka
mleté vlašské ořechy 200 g
vejce 4 ks
moučkový cukr 100 g
vanilkový cukr 1 ks
čokoládová poleva
Zobrazit všechny ingredience

cukroví
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Žloutky ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do husté pěny a přidáme mleté ořechy. Zvlášť ušleháme tuhý sníh z bílků se špetkou soli a lehce jej vmícháme do těsta.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a zvolna upečeme dorůžova. Vychladlé postříkáme cik cak čokoládovou polevou a nakrájíme na řezy o velikosti 2 x 3 cm.


 


RECEPTY

Kmínová polévka s vejcem

Postup: Nejdříve si nasucho opražíme hladkou mouku, budeme potřebovat 2 lžíce.... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka "šupšup"

Postup: Hovězí maso ve vlastní šťávě z konzervy vyklopíme, překrájíme na menší kousky a... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldový koláč s jablky a tvarohem

Postup: Žloutky smícháme s cukrem, přidáme 2 bílé jogurty (po 150 g), 1/2 hrnku mléka,... zobrazit recept

RECEPTY

Tataráček z avokáda

Postup: Větší avokádo (nebo dvě menší) oloupeme, rozkrojíme napůl, zbavíme pecky a... zobrazit recept

RECEPTY

Bramboráky se zelím

Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijeme,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace F-club

F-club je nekuřácké společenské a rehabilitační centrum v Ostravě-Mariánských...